21 Savet Za Mlade I Ambiciozne Preduzetnike

Biti uspešan često znači i učenje od onih koji su već postigli svoje ciljeve. Imati mentora preduzetnički je blagoslov, ali ne može ga svako naći osobno.

Ako još niste pronašli svog ličnog poslovnog gurua, evo 21 saveta za mlade ili preduzetne preduzetnike koji će vam pomoći da započnete.

1. Izazovite se.

Richard Branson kaže da mu je najveća motivacija da nastavi sa izazovima. Život tretira kao jedno dugo univerzitetsko obrazovanje, gde može svakodnevno učiti više. Možeš i ti!

2. Radi posao do koga ti je stalo.

Nema sumnje da je za pokretanje preduzeća potrebno mnogo vremena. Steve Jobs je napomenuo da je jedini način da u životu budete zadovoljni raditi posao u koji istinski vjerujete.

3. Preuzmi rizik.

Nikada ne znamo ishod naših napora, osim ako to zaista i ne učinimo. Jeff Bezos rekao je da mu je pomoglo to što neće žaliti zbog neuspjeha, ali žao mu je što nije pokušao.

4. Veruj u sebe.

Kao što je Henri Ford slavno rekao, „Bilo da mislite da možete ili mislite da ne možete, u pravu ste.“ Verujte da možete uspeti i naći ćete načine kroz različite prepreke. Ako nemate, jednostavno ćete naći izgovore.

5. Imajte viziju.

Osnivač i izvršni direktor Tumblra, David Karp, napominje da je preduzetnik neko ko ima viziju nečega i želju da to stvori. Budite jasni u svakom trenutku.

6. Pronađite dobre ljude.

Ko si sa kim si postao. Reid Hoffman, suosnivač LinkedIna, primetio je da se najbrži način za promenu sebe druži sa ljudima koji su već onakvi kakvi želite da budete.

7. Suočite se sa svojim strahovima.

Prevladati strah nije lako, ali to se mora učiniti. Arianna Huffington jednom je rekla da je otkrila da je neustrašivost slična mišiću – što više vežba, to postaje jača.

8. Preduzmite akciju.

Svet je pun sjajnih ideja, ali uspeh dolazi samo kroz akciju. Valt Disnei je jednom rekao da je najlakši način za početak prekinuti razgovor i započeti raditi. To važi i za vaš uspeh.

9. Budite strpljivi.

Niko odmah ne uspeva, a svi su nekad bili početnici. Kao što je Steve Jobs mudro napomenuo, „ako dobro pogledate, većina uspeha tokom noći trajala je dugo vremena“. Ne bojte se uložiti vreme u svoju kompaniju.

10. Upravljajte energijom, a ne vremenom.

Vaša energija ograničava ono što možete učiniti sa svojim vremenom, zato mudro upravljajte njime.

11. Sastavite sjajan tim.

Niko ne uspeva sam u poslu, a oni koji pokušaju svaki put će izgubiti od sjajnog tima. Izgradite svoj sjajan tim koji će poboljšati vaš uspeh.

12. Zaposlite karakter.

Dok gradite svoj tim, zaposlite za karakter i vrednosti. Uvek možete nekoga da trenirate na veštinama, ali ne možete da učinite da nečije vrednosti odgovaraju vašoj kompaniji posle činjenice.

13. Plan za prikupljanje kapitala.

Richard Harroch, rizični kapitalista, ima ovaj savet za buduće preduzetnike: „Prikupiti kapital je gotovo uvek teže nego što ste mislili, i uvek traje duže. Dakle, planirajte za to. “

14. Znajte svoje ciljeve.

Rian Allis, suosnivač iContact-a, istakao je da imajući na umu svaki dan da osiguravate da radite na tome. Postavite ciljeve i podsećajte ih na njih svaki dan.

15. Učite na greškama.

Mnogi preduzetnici ukazuju na greške kao svog najboljeg učitelja. Kada učite na svojim greškama, približavate se uspehu – iako u početku niste uspeli.

16. Znajte svog kupca.

Dave Thomas, osnivač Vendi’s, naveo je poznavanje vašeg kupca kao jedan od svoja tri ključa uspeha. Znajte one kojima služite bolje od bilo koga drugog i bićete u mogućnosti da im dostavite potrebna rešenja.

17. Učite iz žalbi.

Bill Gates je jednom rekao da su vam najveći izvor nesreće kupci. Neka vas nezadovoljni kupci nauče gde su rupe u vašoj usluzi.

18. Pitajte kupce.

Pretpostavimo šta kupci žele ili trebaju nikad neće dovesti do uspeha. Morate ih direktno pitati, a zatim pažljivo slušati šta kažu.

19. Potrošite mudro.

Kada novac trošite na posao, budite oprezni da ga pametno potrošite. Lako je trošiti previše na gluposti i prerano izgubiti kapital.

20. Savladajte svoju industriju.

Toni Hsieh, osnivač Zapposa, jednom je rekao: „Ne igrajte igre koje ne razumete, čak i ako vidite da mnogi drugi zarađuju od njih.“ Istinsko razumevanje vaše industrije ključno je za uspeh.

21. Isporučite više od očekivanog.

Googleova stranica Larri ohrabruje preduzetnike da isporuče više nego što kupci očekuju. To je sjajan način da budete primijećeni u svojoj industriji i izgradite lojalno praćenje advokata.

Da bi bio uspešan preduzetnik treba mnogo rada, puno vizije i upornosti. Ovih 21 saveta preduzetnika koji su već postigli uspeh pomoći će vam da se lakše krećete stazom.